עלי ריג'לה (רגלה) גבינת גורגונזולה (גבינה כחולה) בעטיפת קרפצ'ו סלמון
המתכון באדיבות השף קובי מזרחי המתכון מאתר מבשלים
צמחים המרכיבים מתכון זה:
רגלת הגינה
עונות איסוף: קיץ
הפעם מטבח פיוז'ן מנה קייצית ומושקעת לקוחה מהמטבח האיטלקי המתאימה לאירוח חגיגי. שווה כל ביס קטן עם כוס יין טוב.
זמן הכנה: 15 דקות
שיקולים נוספים: בישול רומנטי
המרכיבים:
200 גרם גורגונזולה (או גבינה כחולה או פיקנטית אחרת)
300 גרם גבינת שמנת
400 גרם סלמון - טרי, פרוס דק
קורט מלח דק
1 צרור / חבילה רגלת הגינה (ריג'לה/פרפחינה)
תרסיס שמן
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את שתי הגבינות ומצננים את המאסה.
פורסים לקרפצ'ו דק את הסלמון ומתבלים במעט מלח משני הצדדים.
משמנים קוקוט חצי כדורי (או כוסית קטנה ) עם מעט שמן מרוסס ומסדרים בחפיפה את רצועות הסלמון. ממלאים את הגבינה וסוגרים עם יתרת הסלמון. דוחסים מעט ומצננים לזמן קצר.
הופכים על צלחת הגשה. מקשטים עם מעט מקציפת הגבינה
ועוד כמה עלים של ריג'לה.
תודה לקובי מזרחי!