ראשית יש לקבל מודיעין היכן נמצאים הסברס הטובים והבשלים ביותר.
שנית יש להצטייד בציוד מתאים, כי הרי לסברס אלפי קוצים קטנטנים וערמומיים (כך הפרי מגן על עצמו) הנוטים לדקור את הלשון החיך ומה לא?!
הציוד הדרוש:
מיכל לאיסוף
אביזר קטיף:
לאלתר כופסאת שימורים (בגודל של זיתים )וחבר לה במסמרים מוט ארוך ואתם מוכנים.
למקצוענים, במקום כופסאת פח מאולתרת, ישנו אביזר בעל שני ראשים , המתאים לקטיף של סברס קטנים וגדולים.
אחרי הקטיף, גלגלו את הפירות בחול, על מנת להוריד את הקוצים.
את הפרי מקלפים ע"י חיתוך שכבה של מעל סנטימטר בשני הקודקודים, חיתוך לאורך ה"בטן" וקילוף, (הציצו פעם כיצד עושים זאת המקצוענים).
חשוב מאוד:
הפרי בטעמו המיטבי בעודו קר.
ואזהרה: אכילה מופרזת עלולה לגרום לעצירות...
המתכון:
המשך קיץ נסבל