הדפסה
אספרג החורש

מעדן העונה - גבעולי אספרג החורש.

שפע מן הטבע   02/01/2008
רוב מזונם של אבותינו היה מורכב מעשבי בר שהיו מלקטים, חופשי מן הבר. הללו היו בקיאים במועד האיסוף והליקוט, באפשרויות השימור, ובמתכונים מתאימים. במשך השנים והדורות נשכחה "התורה" , אשר מקבלת עתה עדנה... חודשים אלה של החורף מתאימים ביותר לליקוט עלים וגבעולים...
את גבעוליהם הרכים של האספרג מלקטים בעונה זו מהסיבה של היותם צעירים ורכים .
צמחים רבים המצמיחים קוצים והגנות מאוחר יותר, עליהם וגבעוליהם ,הינם עדינים רכים וטעימים לליקוט בעונה זו. בין הצמחים המתאימים לליקוט:
עלים של חרחבינה, גרגיר הנחלים, חרדל השדה , עולש ועוד.

המיוחד והמעניין עליו נמליץ הפעם :גבעולים צעירים של ירק אצילי,

אספרג החורש.

הצמח הקוצני הינו מטפס רב-שנתי ממשפחת השושניים, מצוי בחורש הים-תיכוני, בעיקר בין טרשים ובקרקעות טרה-רוסה.
גבעולו קשיח וקוצני, הוא מטפס על עצים ואבנים. הגבעול נושא עלים, דמויי מחט .

בעונה זו, בראשית החורף – בחודשים דצמבר ינואר, עולים גבעולים ירוקים עדינים ורכים מקנה השורש מתאימים למאכל, הם דומים בטעמם להפליא לאספרגוס התרבותי הנקנה בחנויות בממון רב.

אוכלים את גבעוליו הרכים של הצמח כשהם ירוקים, מבושלים או כבושים במלח. עדיף לאוכלם ירוקים, כמות שהם. לא חסרים מתכונים באינטרנט...

מנסיון אישי- טעמם פיקנטי ועדין בחריפות נעימה...

ברפואה העממית תולים סגולות רבות באכילת הגבעולים הללו.
בליקוט צמחי בר שימו לב לשתי אזהרות:

ודאו היטב כי אתם מזהים את הצמח וכי אינם מלקטים צמחים רעילים

אל תשחיתו את הצמחים: קטפו במקומות בהם ישנו שפע, לא יותר מכמות לשימוש ביתי.

בתיאבון!!!


גינון חסכוני במים