ועוד
השומר הפשוט לכל חלקי הצמח יש טעם עדין של אניס, משמש כירק מאכל ותבלון בארצות שונות, ערביי הארץ והדרוזים קוטפים עת העלים הירוקים בחורף ומתבלים בהם מרקים וסלטים. לצמח גם סגולות למניעת הזדקנות.
אז למה שלא נאמץ את הצמח הזה, הגדל בר וזמין כמעט בכל חלקי הארץ, במטבח להכנת מתכונים ונחלוט מזרעיו ונהנה?! ואלי גם נרזה?
להלן מתכון סבתא להרזיה, נסו ותהנו
למניעת הזדקנות מהירה והשמנת-יתר: שותים בקביעות מדי-יום תה, שחלטנו בתוכו כפית זרעי שומר. מומלץ לשתות את התה , לפני הארוחה או אחריה.
מרתח זרעים: מבשלים חופן זרעים בליטר מים במשך רבע שעה. מספיגים תחבושות במרתח ומניחים אותן על עקיצות, וחבורות .
ניתן לאסוף את הזרעים בכל ימות השנה.
נסו ודווחו לנו אם וכמה ק"ג השלתם בעזרת השיקוי !!!
מתכון
חביתה מתובלתבגבעולי שומר (בסוף החורף) - נסים קריספיל/ילקוט הצמחים
קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית,
מוסיפים גבעולי שומר ירוקים קצוצים דק
מוסיפים מעט מים ומאדים עד שהמים מתאדים
מוסיפים ביצים
ותבלינים: מלח פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם