שמן קצח
המתכון באדיבות אורי מאיר-צ'יזיק
צמחים המרכיבים מתכון זה:
קצח ריסני,
קצח השדה
עונות איסוף: תחילת הקיץ
מתכון קל ובריא, מגביר את תפוקת החלב של נשים מניקות ומחזק את מערכת החיסון.
המרכיבים:
- 100 גרם זרעי קצח
- חצי ליטר שמן איכותי (שמן זית עדיף)
אופן ההכנה:
- מכניסים לתוך צנצנת את השמן ווזרעי הקצח
- מניחים בצד למספר ימים ופעם ביום מערבבים על ידי ניעור הצנצנת
- אחרי מספר ימים השמן טוב לשימוש
- ניתן להשתמש בשמן הנקי או עם הזרעים לכל תבשיל אך בעיקר לסלטים חיים