צ'יפס מעלי מלוח קיפח
המתכון באדיבות נסים קריספיל
צמחים המרכיבים מתכון זה:
מלוח קיפח
עונות איסוף: כל השנה , באביב ובתחילת הקיץ העלים רעננים
עלי המלוח הקיפח מתאימים להכנת מאכלים רבים כמו: קציצות פשטידות ועוד.
הצמח ידוע כצמח מאכל לבני אדם ובהמות מימי קדם. הצמח גדל במקומות צחיחים וקשים כמו מדבר ושפת הים. הצמח אוגר מים בחורף מכל מקור זמין. ביכולתו להפריש מלח מעליו- ולכן הוא מלוח כשמו כן הוא.
מתכון זה מתאים להכנה גם השדה. (תושיית שדה)
העלים מתקשים תוך כדי הטיגון כאילו היו עלי צ'יפס עשויים מתפוחי אדמה.
צ'יפס זה אינו נופל בטעמו מבצ'יפס המוכר .
בהכנת סלא טרי בשדה - אם שכחתם מלח, חפשו עלי מלוח כתחליף.
המרכיבים:
- מחבת
- שמן לטיגון
- עלי מלוח קיפח רעננים,
(אין צורך בהוספת מלח)
אופן ההכנה:
מחממים במחבת שמן.
מטגנים את העלים על אש בינונית.
בוחשים בכף עץ כדי שהעלים לא ידבקו למחבת.
כשהמחבת מפסיקה לרחוש - הצ'יפס מוכן.