זיתים כבושים
המתכון באדיבות עממי
צמחים המרכיבים מתכון זה:
זית אירופי
עונות איסוף: סתיו : ספטמבר אוקטובר
מסיק הזיתים הוא עונה שלקראתה מתארגנות משפחות החקלאים המסורתיות.לעתים יוצאות המשפחות לשטחים רחוקים מהבית, לימים ושבועות, מצוידות בציוד מתאים לעבודה. עונת המסיק נמשכת חודשים: הזיתים מבשילים תחילה באזורים החמים, ורק מאוחר יותר באזורים הקרים.
עיקר תנובתו של הזית היא אחת לשנתיים. היבול סירוגי: בשנה מסוימת יש יבול זיתים רב, ובשנה שאחריה אין כמעט זיתים. השנה, 2008, היא ברוכת יבול.
בתחילת עונת המסיק הזיתים ירוקים ובשלב הבשל- שחורים. את הירוקים כובשים, ולאחר כשישה שבועות הם מוכנים למאכל. את השחורים אפשר "לייבש" בשמש בתוספת מלח גס ולקבל מה שקרוי בחנויות "זיתים יווניים".
המרכיבים:
- • נסו להשיג זיתים אורגניים לצורך הכבישה. אם אתם כבר מתאמצים, כדאי שיהיה לכם הדבר האמיתי והבריא...
- מים
- זיתים
- מלח גס
- לימונים
- שום
- פלפל חריף למי שאוהב זיתים חריפים (בעקבות הצעתו של אבנר)
- צנצנת מעוקרת
- מעט שמן זית
אופן ההכנה:
- שוטפים את הזיתים וחורצים בסכין חריץ או שניים. יש המעדיפים לדפוק אותם קלות בפטיש (נקי).
- משרים: להשריה ישנן שתי גרסאות: יום או שלושה ימים.כדי להוציא את המרירות, יש להחליף את המים בכל יום.
- מכינים את מי הכבישה:
לשני ליטר מים מוסיפים כ 4 כפות מלח גס או יותר (עד שביצה לא מבושלת תצוף בהם), + מיץ משני לימונים + שני לימונים חתוכים לפרוסות +מספר שיני שום לא קלופות.
- דוחסים את הזיתים לצנצנת מזכוכית.
שופכים את מי הכבישה עד לצוואר הצנצנת,
יוצקים מעט שמן זית כדי למנוע מפטריות מלהתפתח
- סוגרים ומחכים (אפשר להתפלל בינתיים...)
- לאחר כ- 6 שבועות הזיתים מוכנים.