סלט ירקות אביבי
המתכון באדיבות כלילה בן-עמרם סגרי
צמחים המרכיבים מתכון זה:
חרצית עטורה,
חמציץ נטוי,
חרדל השדה
עונות איסוף: חורף ואביב
כאשר רעות בתי היתה נערה היא סיפרה:
אתם יודעים איך אמא מכינה סלט? היא אוספת צמחים בשדה
ו-ל-פ-ע-מ-י-ם מוסיפה עגבניה
המרכיבים:
- עלים צעירים וטריים של חרצית עטורה .
- אפשר גם פרחי חרדל השדה , המוסיפים קצת חריפות פיקנטית
- עלים ופרחים של חמציץ נטוי .
- קצת עגבניות ושאר ירקות רגילים לסלט (מלפפון, חסה, בצל ירור וכו').
הכמויות - לפי מספר הסועדים
אופן ההכנה:
- אוספים את חמרי הגלם, חלקם בשדה וחלקם בחנות
- קוצצים ומערבבים.
- אפשר לתבל בשמן זית (ולימון, לא ממש צריך כי החרצית והחמציץ כבר חמצמצים).
- אני אינני מוסיפה מלח, מסיבות בריאות
בתיאבון.