סלט חורפי מעלי צמחי בר וטוריים מצויים
המתכון באדיבות צמח חביב על המלקטים המומחים, בינהם שימי המפורסם.
צמחים המרכיבים מתכון זה:
טוריים מצויים
עונות איסוף: תחילת החורף
מיד לאחר הגשם הראשון, בתחילת החורף צצים נבטים המתפתחים לצמחים צעירים ורעננים, רבים מהם ראויים למאכל ולתיבול בסלט או במאכלים אחרים.
לעלי הצמח
טוריים מצויים ולפרחים, טעם של חזרת עדינה.
העלים נאכלים חיים כתבלין לסלט ומבושלים כקציצות. הם משמשים ברפואה עממית לעידוד השתנה, לדיכוי גאזים במעיים, נגד אבנים בכליות, לטיפול בפגעי כבד וטחול, לעידוד יצירת חלב אצל מינקת, לחיזוק כוח גברא.
המרכיבים:
- עלים ופרחים של צמחי טוריים מצויים צעירים
(ההוראה היא שיש לתלוש את הגבעול של הצמח "עד היכן שנתלש")
- עלי חרצית צעירים מאוד
- עלי עולש
- עלי מרור הגינות
- עלי חרחבינה מכחילה
אופן ההכנה:
מכינים סלט ירוק או אחר מתבלים בשמן זית, תבלינים ולימון ונהנים מסלט אורגני בריא וטרי
אזהרה: אין לאכול עלים של צמחי בר ללא זיהי ודאי של הצמח!!!
במקרה של אי-ודאוות אין לאכול את הצמח.
יש לאסוף את העלים ממקומות בהם לא ריססו ועדיף לא בצידי דרכים שם ספגו עשן מהמכוניות