סלט בשדה ליד הנחל
המתכון באדיבות גילת בן-נתן
צמחים המרכיבים מתכון זה:
שנית גדולה ,
נענע משובלת,
גרגיר הנחלים
עונות איסוף:
את הבסיס ניתן ללקט כל ימות השנה ובחורף יש גיוונים.
אנו מזכירם את החוקים: אסור לקטוף צמחים בשמורות טבע- גם לא צמחים שאינם מוגנים, יש לשים לב לא לקטוף צמחים מוגנים. במידה ואינכם מזהים בבירור את הצמח, אם יש ספק- לא לאכול!!!! "ונשמרתם לנפשותיכם"
המרכיבים:
בסיס על המים:
גרגיר הנחלים (עליו טעימים ברוב חדשי השנה)
כרפס ריחני
נענע משובלת\כדורים
כמה עלי שנית גדולה
מעט רחוק יותר מן המים נמצא (גם בקיץ !) עלי\זרעי שומר פשוט (לתיבול ).
בחורף\אביב נוסיף:
עלי לחך איזמלני וזנב עקרב שיכני האוהבים אדמות כבדות.
במרחק מה מן המים נוכל לעיתים קרובות למצוא גם
עלי ילקוט הרועים
חרדל השדה\לבן
גדילנים וברקנים (להסיר את השוליים הקוצניים).
תיבול:
שמן זית, לימון, מלח.
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את העלים וקוצצים גס. מתבלים ומגישים מיד.