כפות צבר ברוטב עגבניות , בהשראת מתכון של לילך מוצאפי
המתכון באדיבות
אביבית ג'וטי ברקוביץ'
צמחים המרכיבים מתכון זה:
צבר מצוי
עונות איסוף: אביב קיץ
גם כשהכל מצהיב וקמל, הצבר נשאר זקוף וירוק. העמידות הזו יחד עם הרכב טעמים ומרקמים מעניין מקנים לו אצלי את מקום הירק הישראלי הקייצי.
מעבר לטעמיו המשובחים, הצבר מסייע בהורדת הכולסטרול, הטריגליצרידים והסוכרים.
בסוף האביב ובקיץ נלקט את כפות הצבר (בוטנית אלו הגבעולים) הירוקות בבטחה בעזרת סכין ומלקחיים ונכין מהם מטעמים.
המרכיבים:
- גבעולי אספרג החורש
- רבע כוס שמן זית
- 3 בצלים קצוצים
- שום על פי הטעם
- פלפל אדום קצוץ
- 3 גזרים מגוררים
- חציל או קישוא חתוך לקוביות (אפשרי אך לא חובה)
- 6 עגבניות קלופות (אם אפשר)
- לתבלון :חצי כפית מכל אחד: זרעי חרדל, זרעי כמון, כפית פפריקה, כפית כורכום וכמון איכותיים.
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
.מנקים את כפות הצבר מהקליפה העבה בעזרת סכין חדה. מי שחושש מהקוצים יוכל להניח את כפות הצבר על המדורה, כדקה מכל צד. הקוצים נשרפים מיד ומקלים על מלאכת הקילוף.
2.חותכים את כפות הצבר המקולפות לנתחים בגודל נגיסה.
3.במחבת ברזל כבדה, מחממים את שמן הזית יחד עם זרעי החרדל והכמון. כאשר מתחילים לשמוע קולות פצפוץ מוסיפים את הבצל.
4.כשהבצל מזהיב מוסיפים את הגזר ואחרי 5 דקות מוסיפים את התבלינים. מטגנים יחד כחצי דקה.
5.מוסיפים את הירקות ונתחי הצבר מערבבים היטב היטב.
6.מבשלים יחד עם מכסה כ20 דקות.
7.טועמים ומתקנים תיבול. אם העגבניות חמצמצות מידי ניתן להוסיף קצת דבש חרובים או סילאן.
מומלץ להגיש מעל מצע סופג כגון אורז, בורגול, פיתות חמות בלווית טחינה חמצמצה (אם יש בידכם ללקט נענע משובלת ולהוסיף לטחינה תגלו שהשילוב ביניהן יוצר חגיגת טעמים קייצית ומרעננת) .