מנות עיקריותמנות עיקריות

קריספי גזר קיפח

קריספי גזר קיפח

המתכון באדיבות ברק שגיא והשף רועי צדוק

צמחים המרכיבים מתכון זה: גזר קיפח
עונות איסוף: קיץ

גזר קיפח הוא אבי גזר הגינה שאנו אוכלים , עשיר בויטמינים ומינרלים .
למתכון זה מלקטים תפרחות כשהן בשיאן. שוטפים מהחרקים .
לוודא שאתם מזהים את הצמח


המרכיבים: חומרים:
15 תפרחות גזר עם כ-15 ס"מ גבעול (לאחיזה)
8-10 כפות קמח :אורז/קורנפלור/חומוס
מלח
פלפל
תיבול נוסף לפי הטעם

לסלסה
1 כוס חומץ אורז
1-2 בצל סגול קצוץ
2 חופני עלי נענע
4 שיני שום
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
1 פלפל צ'ילי
 
שמן זית
מלח


אופן ההכנה:
לסלסה: גוררים  בפומפיה את הג'ינג'ר וכותשים את השום,  קוצצים את כל יתר הרכיבים היטב, מוסיפים את חומץ האורז, קצת שמנ"ז ומלח.

לקריספי גזר: מכינים בלילה מהקמח והתבלינים עם מעט מים, כך שהיא דלילה במידה שעדיין נתפסת על התפרחות. טועמים את הבלילה ומתקנים טעמים.
מחממים בסיר כ-2 ס"מ שמן עד לבעבוע חזק ומכניסים את התפרחות הטבולות לטיגון עד להזהבה. מניחים על נייר סופג. מגישים עם הסלסה בצד.

בשיתוף עם השף רועי צדוק




חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים