סלטים חמיםסלטים חמים

סלט עלי עולש מבושלים

המתכון באדיבות מתכון דרוזי מסורתי

צמחים המרכיבים מתכון זה: עולש מצוי
עונות איסוף: חורף

הדרוזים מלקטים את עלי העולש בתחילת פריחתם ומכינים מהם מטעמים ביניהם סלט עולש מבושל חם .
בין השאר מזהים את עלי העולש ע"י שערות לבנות על עורק העלה מצידו התחתון . אפשר להכין ממנו כל מה שמכינים עם עלי תרד.

טעמו מר מעט לכן חולטים אותו במים כחלק מהכנת המתכון .
העולש אינו מוגן, אך אין לתלוש את כל העלים מצמח בודד. לא לתלוש יותר משלושים אחוזים כדי שהצמחים לא יכחדו .



המרכיבים: חצי ק"ג  עלי עולש נקיים חתוכים לרצועות
3 בצלים לחתוכים בצורה גסה
שמון זית
מלח ופלפל ולפי הטעם
מיץ לימון



אופן ההכנה:
שוטפים היטב את עלי העולש וחולטים אותם במים רותחים עד שהטעם המריר נעלם אבל הם עדיין "אל דנטה"

מורידים מהאש לתוך מים קרים כדי לשמור על הצבע הירוק הרענן

מטגנים במחבת בכמות שמן זית נדיבה. את הבצל עד שהוא שקוף ומקורמל מעט (צבעו הופך לחום)
מערבבים שליש בצל ושני שליש עלי עולש

זורים מעל מלח, פלפל ומיץ לימון

מגישים ליד לפה, כדורי לבנה או יוגורט, וזיתים
בתיאבון




חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים