סלטים קריםסלטים קרים

פסטו נפלא מעלי פרסיון גדול

פסטו נפלא מעלי פרסיון גדול

המתכון באדיבות יתיר שדה ,

צמחים המרכיבים מתכון זה: פרסיון גדול
עונות איסוף: חורף ואביב

צמחי פרסיון גדלים בבתות, ליד עצי איקליפטוס או בגינות במקום חצי מוצל . טעם העלים מיוחד ושונה מאשר שאר בני משפחתו התבלינים השפתניים . (יש ואמרים טעם אוממי או אדמתי פטרייתי - תחליטו אתם)
הצמח מצטיין ברמות גבוהות של ויטמין E, ובחומרים אנטי-אוקסידנטיים. במערב אגן הים התיכון נהגו להשתמש בצמח להגברת תפוקת השתן ולניקוי הכליות מאבנים ומדלקות בדרכי השתן, וכן כמשכך כאבים כללי.

קבוצה שאכלה את הפסטו הזה טענה שהוא טעים יותר מאשר פסטו מעלי בזיל.
את המתכון מסר לי בחפץ לב ידידי יתיר שדה המוכשר.


המרכיבים:
  • צרור גדול של עלי פרסיון צעירים וטריים (1 כוס)
  • שמן זית (שליש כוס)
  • שני שיני שום
  • חופן גרעיני חמניה טריים (שליש כוס)
  • מעט אגוזי מלך
  • מלח לפי הטעם
  • מעט לימון

    הערה: למי שמכור לעלי בזיל ניתן להוסיף מעט מהם 

אופן ההכנה:
  • קוטמים את הפטוטרות הנוקשות של העלים
  • טוחנים את כל החומרים יחד בממחה, (בלנדר יד או מג'ימיקס)
  • או בעלי ומכתש
  • שמים בקערית
  • מכסים בשמן זית ובמכסה כדי שלא יתחמצן וישחיר




חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים