סלטים קריםסלטים קרים

סלט תאנים עם גרגיר נחלים או רגלה - סלט יפה וטעים

המתכון באדיבות מבוסס על מתכון של שף יוסי שיטרית 

צמחים המרכיבים מתכון זה: רגלת הגינה, תאנה , גרגיר הנחלים
עונות איסוף: קיץ וסתיו

פירות התאנה עשירים בסוכר טבעי, סיבים מסיסים, מינרלים: אשלגן, סידן, מגנזיום, ברזל ונחושת, E, A ו-K, ובויטמינים.
הוספת התאנים לתפריט היומי שלנו יאזן באופן טבעי את עודפי המלח שאנו צורכים בד"כ ויוביל להורדת לחץ הדם.
הסיבים התזונתיים מספקים תחושה של שובע, בתאנים ישנה  פרוביוטיקה שעוזרת לתמיכה בפלורה הטבעית המצויה בקיבה  ועוזרת לשפר את בריאות מערכת העיכול ותפקודה. 
תאנים טריות אינן זמינות ברוב חודשי השנה , לכן בעונת הקיץ והסתיו מומלץ לאכול ולהשתמש בהן כחומר גלם למאכלים וסלטים אבל במתינות ...
ולהיזהר מהמיץ החלבי היוצא מהעלים הענפים  והפירות הבלתי בשלים 



המרכיבים:
  • 10 תאנים בצועות לחצאים
  • 2 חופנים עלי ריגלה או גרגיר הנחלים – שטופים
  • שני כדורים גדולים של גבינת מוצרלה
  • 5 כפות פיסטוקים
  • בצל מוחמץ (הסבר בהמשך המתכון)
לרוטב ווינגרט
  • 2 כפות דבש
  • 4 כפות חומץ (פטל או תפוחי עץ)
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל גרוס לפי הטעם


אופן ההכנה:
קודם מכינים את הבצל המוחמץ ואת הרוטב:

במחבת חמה מטגנים בצל פרוס, עם כף סוכר ושתי כפות חומץ. 
מוציאים ומקררים 

מערבבים את החומרים לווינגרט 
בקערה מסדרים את העלים הירוקים , מעליהם את התאני החצויות, את כדורי המוצרלה החתוכים או הבצועים לשניים, , מפזרים את הפיסטוקים, הבצל ורוטב הוויגרט

בתיאבון 





חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים