סלטים חמיםסלטים חמים

תבשיל לופית פשוט למתחילים

תבשיל לופית פשוט למתחילים

המתכון באדיבות מתכון עממי 

צמחים המרכיבים מתכון זה: חמציץ נטוי, לופית מצויה, חומעה יפה
עונות איסוף: סוף הסתיו ותחילת החורף עד אמצע פברואר

עלי הלופית מבריקים, דמויי לב, נישאים על פטוטרות ארוכות לבנות ומנומרים בכתמים חומים כהים בחלקם העליון.
לופית מצויה נפוצה ביותר בחבל הים תיכוני  בבתות, במעזבות, בשולי גינות, ביערות. היא יכולה לגדול היטב בצל או בשמש מלאה. עלי הצמח מופיעים כבר בסתיו, הפריחה, נמשכת מאוקטובר עד אפריל
שימו לב !
צמחי הלוף והלופית ידועים לשמצה עקב העובדה כי בכל עלי ופקעות בני משפחת הלופיים ישנו חומר "מסוכן/רעיל" ששמו אוקסלט הסידן  הנאגר בעיקר בעורקים ובפטוטרת

כשהעלה נא הוא גורם לצריבה בידיים ובחיך ועלול להביא לחנק!!!!

אנו מבשלים אותו, מכינים אותו בצורה נכונה  ומוסיפים לו צמחים שינטרלו את החומר הנ"ל: חומעה יפה ו/או חמציץ נטוי המכילים חומצה אוקסלית המנטרלת בבישול את אוקסלט הסידן  גם בישול במיץ לימון ינטרל את החומר הנ"ל

לופית היא הקטנה במשפחה ולה כמות פחותה של אוקסלט הסידן  בעלים. העלה שלה בצורת לב, ומזכיר עלי רקפת ללא ״ציורים״, שימו לב לא לערבב .
נסו לקטוף עלים צעירים הגדלים בתחילת החורף.
בעזרת סכין, או כפפה  נלקט רק את העלה עצמו, ועדיף עלים צעירים 



המרכיבים:

  • בצל קצוץ לקוביות
  • כחצי ק"ג עלי לופית ללא הטרף, חתוכים לרוחב לפסים דקים.
  • רבע עד חצי מהכמות עלי חומעה יפה או חמציץ נטוי (עלים, פרחים וגבעולים )
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • מלח
  • מים


אופן ההכנה:

  • קוצצים את עלי הלופית ללא הפטוטרת (הגבעול) ואם אפשר חותכים את העורק הראשי, או חלק ממנו  ולא משתמשים בו 
  • שוטפים מספר פעמים
  • מטגנים בצל קצוץ בשמן זית עד שהוא מזהיב
  • מוסיפים את העלים לבצל עם מעט מים ומערבבים 
  • מוסיפים כרבע מהכמות של עלי חומעה קצוצה ו/או עלי וגבעולי חמציצים שטופים היטב וקצוצים 
  •  מוסיפים מעט מלח, ומערבבים (צמחים אלה מנטרלים את הרעל, והופכים את התבשיל למעדן)
  • מבשלים תוך כדי ערבוב לפחות 45 דקות
  • התבשיל יקבל צבע ירוק כהה – כמעט שחור.
  • הוסיפו מעט מים מידי פעם
  • הוסיפו מיץ לימון והמשיכו לבשל .
  • אם התבשיל נראה לכם " סמרטוטי" טעמו בזהירות מעט על קצה הלשון.
  • אם צורב, תרגישו את זה מיד, המשיכו לבשל עד שלא יצרוב בלשון ובלחי .
  • יש עדות שבהן מבשלים את העלים והבצל ארבע שעות ואח"כ מקפיאים חלק מהמנה)
  • טעמו, הוסיפו מלח או לימון לפי הטעם.

    צורת הגשה

  • לנגב עם פיתה או למרוח על סנדוויץ'
  • לערום על אורז חם (כמו בתמונה המצורפת כאן)
  • לטחון לממרח
בתיאבון 



חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים