צמחים המרכיבים מתכון זה: שומר פשוט
עונות איסוף: חורף
כל חלקי הצמח מדיפים ריח עז של אניס, והוא משמש כתבלין רב-גוני: עלים צעירים משמשים לתיבול הפת כשהם חיים או מטוגנים בשמן, וכן לתיבול סלטים. תמצית מהצמח מקובלת לתיבול משקאות (ערק כולל טעם וריח של אניס שמקורו בשומר או בצמחים אחרים עם אותו ריח). בזרעים משתמשים לתיבול לחם בשעת אפייתו ולשאר דברי מאפה. תמצית מן העלים מבושלת בסוכר נותנת טעם ליקוריש ל"סוכריות-שדה".
המרכיבים:
צרור נדיב של ענפי שומר פשוט צעירים ובהירים בתחילת הגידול, שטופים וקצוצים ללא הענפים הנוקשים
בצל גדול קצוץ לקוביות
שמן זית
מלח
מים
אופן ההכנה:
במחבת עם שמן זית מטגנים ומאדים את הבצל , כ10 דקות תוך ערבוב
מוסיפים את עלי השומר הקצוצים ומבשלים כחצי שעה, , מידי פעם מוסיפים מעט מים, בסוף מאדים את כל המים
מוסיפים מלח לפי הטעם
שמים בקערית על השולחן : כתוספת ליוגורט, כממרח על פרוסות לחם טרי