רוטב איולי ירקרק צהבהב מפרחי חרדל לבן
המתכון באדיבות אביבית ברקוביץ' המלקטת
צמחים המרכיבים מתכון זה:
חרדל לבן
עונות איסוף: חורף ואביב
בסוף החורף ובאביב לא נוכל להתעלם ממרבדי הפריחה המשמחים של צמחי חרדל לבן . הצמח ממשפחת המצליבים יפרח עד שיבא השרב וייבש אותו .
נקטוף את הפרחים בעדינות , עם מעט מהגבעול.
המרכיבים:
- שני חופנים של פרחים שטופים
- שני שיני שום
- מיץ לימון
- שמן זית
- מלח
אופן ההכנה:
- בבלנדר מוט מרסקים את הכל כולל מעט שמן זית' כשהכל הופך לעיסה , ממשיכים לעבוד עם הבלנדר תוך כדי הוספת שמן איטית כדי שהאמולסיה תהיה יציבה
- בודקים טעמים - לא מומלץ להוסיף הרבה מלח
- טיפ: אחרי יומיים משתפר טעם הרוטב, המרירות נעלמת
- מתאים לערבב בסלט, על דגים או פסטה.
שתפו אותנו במייל אם הכנתם את הרוטב ואיך השתמשתם בו.
בתיאבון