שבלול מעלי פילו ממולא בגבינות ועלי סלק מצוי
המתכון באדיבות עידכון ממתכונים דומים בהם משתמשים בעלי מנגולד שטעמם דומה לזה עלי סלק מצוי מתורבתים
צמחים המרכיבים מתכון זה:
סלק מצוי
עונות איסוף: חורף
עלי סלק מצוי הינם בשרניים, טעימים , מלאים בויטמינים ומינרלים. מאוד מומלץ להשתמש במקום הנ"ל : עלי תרד , עלי מנגולד וכו בכל מתכון ידוע
המרכיבים:
חבילת עלי פילו
חמאה או שמן זית למריחת עלי הפילו
מלח
תבנית 24-26 ס"מ נמוכה
גרגרי שומשום
למילוי
חצי ק"ג עלי סלק מנוקים מגבעולים ורחוצים היטב, חתוכים לרצועות דקות
150 גרם גבינה לבנה קשה ומלוחה מפוררת
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
אופן ההכנה:
- מערבבים את חומרי המילוי
- מורחים שני עלי פילו בשמן זית או חמאה
- שמים שורה מהמילוי לאורך אחת הקצוות ומגלגלים
מתחילים ממרכז התבנית ומגלגלים את העלה כשבלול ,
- ממשיכים הלאה ושים עוד "רצועה" בהמשך לקודמת עד שהתבנית מלאה (ראו צילום כאן)
מורחים למעלה ביצה טרופה או שמן זית
מפזרים גרגרי שומשום
אופים עד שמשחים