הדפסה
צלף  קוצני

צאו ללקוט כפתורים ותימורות - כבשו ותהנו

עת פריחת הצלף   02/06/2010

"שלושה עזין הן: ישראל באומות, כלב בחיות ותרנגול בעופות. ויש אומרים אף עז בבהמה דקה, ויש אומרים אף צלף באילנות" (ביצה דף כ"ה עמוד ב'). למה זכה לתואר עז? ולמה נחשב לאילן? 

בבוטניקה נחשב הצלף לשיח או בן שיח כיוון שגבעוליו מעוצים, במקורותינו הוא נחשב לאילן ומכאן יוצא שאין לאכול את פריו במצב של ערלה (עד השנה הרביעית) , יש להפריש תרומות ומעשרות וכו.

למה נחשב לעז?
כיום אנו מפרשים את עזותו או נחישותו להאחז ולגדול מקומות רבים וקשים למחיה, כמו חומוץת (גם בכותל המערבי) את העובדה שקשה לברות אותו, הוא יעלה ויצמח גם אם נקצץ אותו, - קשה להיפטר ממנו.

צלפים כבושים
היו מקובלים  כבר מימי קדם ומקובלים כמאכל לעשירים,
לחרוצים שבינינו , צאו ללקוט את התימורות(הענפים הצעירים) ואת כפתורי הפרחים, לבשו חולצה ארוכת שרוולים וכפפות, לא נעים להיתקל בקוצי הצלף, וקשה להיפטר מהם ...
לא לחינם היו משמשים הענפים בעלי הקותים המעוקלים בזמנו להוצאת עלוקות מהגרון...

הפרחים היפהפיים והסקסיים הללו פורחים משעת בין הערביים עד למחרת לפני הצהריים, יום אחד בלבד,
כל יום נפתחים מספר ניצנים (כפתורי פריחה) שמהם מכינים את הצלפים הכבושים רצוי לאסוף ניצנים בגודל אחיד לשם כך יש לצאת וללקוט מספר ימים .....

למה לשלם בחנויות מאות שקלים למה שהטבע מספק לנו בשפע וללא תשלום

למתכוני צלפים (ניסיתי והצלחתי!! מומלץ)
מתכון ראשון מאת רובי שי
מתכון שני של דוד שחק

לצלמים שבינינו: צילום פרחי הצלף מהווה אתגר לא קטן .

בתיאבון

גינון חסכוני במים