צלפים כבושים
המתכון באדיבות רובי שי
צמחים המרכיבים מתכון זה:
צלף קוצני
עונות איסוף:
צלפים כבושים הינם תוספת פיקנטית ואנינה .קל מאוד להכין מכפתורי הפרחים- (ניצנים) את התבלין
היקר המיוחד הזה. נראה כי כל סוגי הצלף יתאימו למשימה
מצורף דף למתכון ביתי .
חשוב לשים לב ולקטוף את הניצנים בגודל זהה- ובכמות לתצרוכת ביתית בלבד.
מתאים לתיבול סלטים, דגים אנשובי פסטה ועוד.
המרכיבים:
חומרים לנפח של 4 כוסות
½ 1 כוסות חומץ בן יין לבן
½ כוס מים
1 כפית מלח גס (רצוי להשתמש במלח ים)
½ כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
3 כוסות ניצני צלפים טריים שהושרו 3 ימים במים
אופן ההכנה:
- מביאים לרתיחה בסיר מנירוסטה קרמיקה או דורלקס את כל החומרים . מוסיפים את הצלפים ומבשלים כ- 5 דקות.
- מעבירים את הצלפים לצנצנות ויוצקים את נוזל הבישול החם.
- אוטמים היטב, ומשהים בטמפרטורת החדר חודשיים עד שלושה.
יש המתבלים בשום טרי כתוש, או שמיר קצוץ- לא מומלץ, אפשר לנסות ...
מתאים לתיבול סלטים, דגים אנשובי פסטה ועוד.
שימו לב לאזהרה