כבושים וחמוציםכבושים וחמוצים

צלפים כבושים

המתכון באדיבות רובי שי

צמחים המרכיבים מתכון זה: צלף קוצני
עונות איסוף:

צלפים כבושים הינם תוספת פיקנטית ואנינה  .קל מאוד להכין מכפתורי הפרחים- (ניצנים) את התבלין
היקר המיוחד הזה. נראה כי כל סוגי הצלף יתאימו למשימה
מצורף דף למתכון ביתי .
חשוב לשים לב ולקטוף את הניצנים בגודל זהה- ובכמות לתצרוכת ביתית בלבד.
מתאים לתיבול סלטים, דגים אנשובי פסטה ועוד.


המרכיבים: חומרים לנפח של 4 כוסות

½ 1 כוסות חומץ בן יין לבן
½ כוס מים
1 כפית מלח גס (רצוי להשתמש במלח ים)
½ כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
3 כוסות ניצני צלפים טריים שהושרו 3 ימים במים

אופן ההכנה:
  1. מביאים לרתיחה בסיר מנירוסטה קרמיקה או דורלקס את כל החומרים . מוסיפים את הצלפים ומבשלים כ- 5 דקות.
  2.  מעבירים את הצלפים לצנצנות ויוצקים את נוזל הבישול החם.
  3.  אוטמים היטב, ומשהים בטמפרטורת החדר חודשיים עד שלושה.

    יש המתבלים בשום טרי כתוש, או שמיר קצוץ- לא מומלץ, אפשר לנסות ...

    מתאים לתיבול סלטים, דגים אנשובי פסטה ועוד.

    שימו לב לאזהרה



חיפוש מתכונים


לדף מתכונים ראשי »
לרשימת המתכונים »

אזהרה
יש ללמוד ולהכיר את הצמחים. רבים מהם רעילים ועלולים לגרום לנזקים בלתי הפיכים ואף למוות.
במקרה של ספק הימנעו מאכילת הצמח.


uri

גינון חסכוני במים