ניצנים של אספרג החורש
המתכון באדיבות מתכון עממי
צמחים המרכיבים מתכון זה:
אספרג החורש
עונות איסוף: חורף
סלט טוב ישמח לשתף ניצנים של אספרג החורש. הניצנים החדשים גדלים בחורף בשפע. יש לכופף אותם מעט והם נשברים (מה שלא נשבר בקלות החל להתעצות). מתאים למאכל טרי, מטוגן או מאודה. הטעם דומה לאספרג התרבותי.
המרכיבים:
גבעולי אספרג החורש
מעט חמאה או שמן זית
מלח
מיץ לימון
אופן ההכנה:
מאדים את הגבעולים, או מבשלים במקרוגל כ 3 דקות
מתבלים במלח, שמן ולימון.
גיוון אחר:
אפשר לשפוך שמן זית או חמאה שטוגנו בה קלות צנוברים
לא לשכוח להוסיף מיץ לימון