משקה שקדים (thandai)
המתכון באדיבות רחלי עינב
צמחים המרכיבים מתכון זה:
עונות איסוף: אפריל-יוני
חסרי הסבלנות ישתו את המשקה מיד, הדואגים לעתיד יעבירו את הנוזל עם שארית המים והסוכר לסיר, יבשלו מספר דקות, יקררו וישמרו את הסירופ כתרכיז להכנת משקאות לשימוש בעתיד.
וכמובן לא נזרוק את שרידי השקדים הסחוטים, אפשר לשלב אותם בעוגות או עוגיות. או בסלט שמחפש עניין.
המרכיבים:
כוסות מים
2 כוסות שקדים
1 כוסות סוכר (או לפי הטעם)
אופן ההכנה:
ראשית משרים את השקדים במים למשך לילה (או במים חמים למשך חצי שעה). לאחר מכן מקלפים את השקדים, הקליפה החומה יורדת בקלות והם נותרים ערומים בלובנם. טוחנים את השקדים עם כוס אחת של מים, מניחים בשקית בד (חיתול ישן מצוין למטרה הזו) וסוחטים את התסנין החוצה. מוסיפים עוד כוס מים, טוחנים שוב ומסננים, כך שלוש פעמים. חסרי הסבלנות ישתו את המשקה מיד, הדואגים לעתיד יעבירו את הנוזל עם שארית המים והסוכר לסיר, יבשלו מספר דקות, יקררו וישמרו את הסירופ כתרכיז להכנת משקאות לשימוש בעתיד.
וכמובן לא נזרוק את שרידי השקדים הסחוטים, אפשר לשלב אותם בעוגות או עוגיות. או בסלט שמחפש עניין.